Jordmor Tonje og mental trener Birgit har utviklet et flott nettbasert fødselsforberedene kurs hvor du får god informasjon om tiden før, under og etter fødsel. I tillegg lærer du om mental trening og får en lydfil som du kan bruke til å forberede deg i tiden før fødsel. Mental trening i form av avspenningsøvelser og visualisering er supre måter å styrke sin tro på egen fødekraft og muligheten for en positiv fødselsopplevelse! Ved å gjøre som toppidrettsutøvere og på forhånd forestille deg du ønsker å oppnå, vet du og hjernen din hva du skal gjøre og hva du skal tenke når fødselen starter. Jeg anbefaler En god fødsel særlig til kvinner med fødselsangst, men også til gravide generelt som ønsker å styrke mulighetene sine for en god fødsel!
0 Comments
Fødselshistorier er et hett samtaletema! Som gravid opplever mange at andre ivrig ønsker å fortelle om akkurat sin fødsel. Et kjapt søk på nettet leder oss dessuten raskt inn på forum og blogger hvor det deles mange forskrekkende historier. Jeg er opptatt av at man som gravid bør skjerme seg fra negative fødselshistorier. Du blir ikke bedre forberedt til din fødsel ved å høre skremmende detaljer fra andres fødsler. Tvert imot, det skaper mange frykt-koblinger i hjernen din, noe som er det motsatte av det vi ønsker å oppnå med mental fødselsforberedelse. Forventer vi det verste, blir vi lettere redde under fødsel. En redd kropp er en anspent kropp. Og det er avslappende kropper som føder best! Det er vanskelig å stoppe andre midt i en fortelling, men kanskje du kan prøve å si noe sånt som dette: «Fint at du har lyst til å fortelle om din fødsel, men vet du hva? Jeg har en avtale med meg selv om kun å fokusere på min egen kommende fødsel. Så jeg vil helst ikke snakke om andres fødsler, med mindre det er en fin historie».
Hjelp – kroppen forandrer seg! Å være gravid er en reise i endring og det kan være utfordrende å henge med. Magen vokser, puppene blir større og brystvorta mørkere, kanskje kommer noen åreknuter snikende, strekkmerkene breier seg utover, sexlysten kan gå både opp og ned, det dukker opp hår på nye steder, nesa blir tett – ja, til og med synet kan påvirkes! Noen merker få forandringer, mens andre kan krysse av for hele lista. Noen ofrer ikke endringene særlig oppmerksomhet, mens andre synes det er spennende og følger utviklingen med stolthet. Hvis du er en av de som synes dette er krevende og føler at det går ut over selvbilde og humør, finnes det et par tips. Når de negative tankene sniker seg innpå deg, se om du bare kan la dem skli forbi. Prøv å erstatt de kritiske tankene med noen gode styrke-tanker som bygger deg opp heller enn å bryte deg ned. Hva med å prøve med noe sånt som dette? «Jeg lager faktisk et nytt menneske inni min egen kropp! Det er ikke rart at det merkes. Kroppen min er sterk og det er viktigere hva den får til fremfor hvordan den ser ut!».
|
InnholdHer legger jeg ut små tekster om viktige tema knyttet til svangerskap, fødsel og spedbarnstid. Arkiv
April 2020
Kategorier |